Kesällä lukemista, syksyllä Turun kirjamessut ja Teljän kirjallisuuspäivät

Kuva: Teos
Kuva: Teos

Nurkissa kolisee ja pyöräillessä vain kypärä estää hiuksia lähtemästä lentoon. Olemme keskellä kesämyrskyä, vaikka täällä lännessä sen voima taitaakin jäädä vähemmälle. Luonto on toki kauneimmillaan, mutta tänään maltoin jättää sen odottamaan, sillä paljon on asiaa blogattavaksikin.

Viime kuukausina on tullut luettua hävettävän vähän, koska aika on yksinkertaisesti loppunut kesken. Mutta nyt on pitkästä aikaa sohvannurkalla ja repussa useampi keskeneräinen kirja kerrallaan. Viimeistelen Täällä Pohjantähden alla -trilogiaa. Linnan humoristinen ja kaunis kerronta vie aina mennessään alkusivuilta lähtien. Oppaantöiden hiljaisina tunteina olen lukenut pitkään odotellutta Emmi Itärannan Teemestarin kirjaa, joka on myös kahden naisen lukupiirimme keskustelunaiheena ensi viikolla. Katharina Hagenan Yö ei unohda oli lukukelpoisa ja ansaitsee oman blogipostauksensa tässä piakkoin. Hyllyllä, aarteena, silmää iskee oikeaa hetkeä odotellut Kjell Westön Missä kuljimme kerran. Monta sivua silkkaa kirjallista rakkautta tiedossa, oletan. Lähiviikkojen lukemistossa on myös esimerkiksi Eeva-Kaarina Arosen Edda sekä Nobel-voittaja Halldór Laxnessin 1930-luvulla kirjoittama Salka Valka (Kiitos ystäväni L suosituksesta!).

Kesällä tämä bloggaaja valmistautuu myös syksyyn, joka tuo tullessaan vallan uudenlaisia ja kutkuttavia haasteita.

Turun kirjamessut, tuo upea jokavuotinen tapahtuma, järjestetään tänä vuonna 30.9.–2.10. Vuoden kotimaisena teemana on Sanojen Satakunta (Facebook-sivu täällä). Tämän moninaisen ja rikkaan, turhaan parjatun, kauniin alueen kulttuuri pääsee siis ansaitusti esiin. Viime vuonna seikkailin kirjamessuilla kävijänä, ihailin osastoilla liihottelevaa Jenni Haukiota, sotkeuduin kirjoja pullollaan olevien pöytien viidakkoon, tapasin tuttuja esittelytiskeillä ja etsin kahvilasta gluteenitonta syötävää. Ensi syksynä olen mukana Sanojen Satakunta –teemaosastolla enkä voisi olla siitä iloisempi! Turun kirjamessujen ohjelma julkaistaan täällä 29.8.2016, joten pysyhän sinäkin, kirjan ystävä, kuulolla.  Ulkomaisena teemana on Saksa, ja onhan siellä sitten vielä kaikenlaista muutakin herkkua. Olen valmistautunut lukemaan pohjustukseksi aika kasan kirjamessuille osallistuvien kirjailijoiden tuotoksia.

Ja meillä Porissakin tapahtuu. Teljän kirjallisuuspäivät (Facebook-sivu täällä) järjestetään 21.–23.10. Olen saanut kutsun osallistua Mitä vanhuksille kuuluu? –lukupiiriin yhtenä niin sanotuista esikeskustelijoista – tietysti paikalle toivotaan paljon juttelunhaluisia ihmisiä. Keskustelun pohjana on Minna Lindgrenin Ehtoolehto-sarja, joka kuuluu näin ollen olennaisesti kesälukemistooni.

Syksy kutkuttelee, mutta onneksi ensin on vielä useampi ihana kesäkuukausi, joiden aikana ilmat toivottavasti suosivat ja kutsuvat nurmikoille ja puistonpenkeille lukemaan. Pari Merri Vikin Lotta-kirjaa voisin nauttia kevyiksi kesäherkuiksi!

Advertisement

2 kommenttia artikkeliin ”Kesällä lukemista, syksyllä Turun kirjamessut ja Teljän kirjallisuuspäivät

  1. Olen lukenut kaksi noita Ehtoolehtoja, ja tykkäsin aika paljon. Erityisesti mieleeni jäivät Helsingin kuvaus, yllättävät hyppäykset klassiseen musiikkiin tai muuhun kulttuuriin sekä monet hauskat kohtaukset. Minulta taitaa olla lukematta ensimmäinen osa, pitääkin muistaa katsella sitä kirjastosta. Mukavan helppolukuista ja mukaansatempaavaa sekä aiheeltaan vähän normaalista poikkeavaa luettavaa.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s